قیمت خودرو صعودی و بدون ترمز

دسته بندی مطلب: اخبار خودرو
نویسنده : بهداد پورغفاری
  • ۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۷
  • 6599
  • 3
  • مدت مطالعه :4 دقیقه

به گزارش پایگاه تخصصی تحریریه توربو یدک، نوسانات دلار، نه تنها بازار خودروهای خارجی، بلکه بازار داخلی و قیمت خودرو را نیز با نوسانات چشمگیری روبه رو کرده و قیمت خودروهای داخلی را تا ۳۰ درصد نسبت به سال گذشته افزایش داده است. این موضوع در حالی است که شماری از نمایندگان مجلس، انگشت اتهام خود را به سمت خودروسازان نشانه گرفتند. آن ها معتقدند در شرایطی که دولت، دلار ارزان تر از ۴۲۰۰ تومانی در اختیار خودروسازان قرار داده است، چرا ادعا دارند که نوسان قیمت دلار باعث شده، هزینه بیشتری بپردازند؛ به همین دلیل خودروسازان، افزایش ۱۹.۵ درصدی قیمت خودرو را با شورای رقابت در میان گذاشته اند.

نوسانات چشمگیری قیمت خودروهای داخلی

با نگاهی اجمالی به فهرست جدید قیمت خودرو از سوی شرکت های خودروساز می توان فهمید در وضعیتی که خودروهای وارداتی، هفتگی گران می شوند، خودروسازان داخلی هم قیمت محصولات خود را هر چند وقت یکبار افزایش می دهند. بررسی قیمت کارخانه‌ای خودروهای تولید داخل نشان می‌دهد که بیشترین افزایش قیمت مربوط به خودرو ‌هایما s7 بوده که با ٣٠.٨‌ درصد افزایش قیمت نسبت به اردیبهشت‌ سال گذشته از ٧٢‌ میلیون و ١٣٧‌هزار تومان به ١٠۴‌ میلیون و ٣١٣‌ هزار تومان رسیده است. سراتو ٢٠٠٠ اتوماتیک هم با ١٩.۴‌درصد افزایش قیمت نسبت به ‌سال گذشته از ٩١‌ میلیون و ٧٨‌ هزار تومان به ١١٣‌ میلیون و ۶٢‌ هزار تومان رسیده است. دنا پلاس با ١٣.۵‌درصد افزایش قیمت از ۴۶‌ میلیون و ٣١‌ هزار تومان به ۵٣‌ میلیون و ٢۶٨‌ هزار تومان رسیده است.

خودروسازان داخلی

قیمت خودرو سمند غیر قانونی است!

گرچه وزیر صنعت اعلام کرده است که خودروسازان تنها اجازه ٩,۵‌درصد افزایش قیمت را دارند، اما این قاعده تنها مشمول خودروهای زیر ۴۵‌ میلیون تومان می‌شود که شورای رقابت برای نرخ‌گذاری آن تصمیم می‌گیرد و خودروسازان اجازه دارند درباره سایر محصولات تولیدی‌شان تصمیمات دیگری بگیرند. نگاهی به آخرین فهرست قیمت محصولات داخلی نشان می‌دهد که از میان خودروهای زیر ۴۵‌ میلیون تومان، خودروسازان تنها برای قیمت‌گذاری سمند، غیر قانونی عمل کرده‌اند. این خودرو در اردیبهشت‌ماه امسال با ١٢.۶‌درصد افزایش قیمت، بهای کارخانه‌ای آن به ٣٢‌ میلیون و ١۵٧‌ هزار تومان رسیده است. پژو ۴٠۵ هم تا مرز ٩.۵‌ درصد افزایش قیمت داشته و بهای آن به ٣٢‌ میلیون و ۶٨٠‌ هزار تومان رسیده است.

تاثیر دلار بر قیمت خودرو

اختلاف ۵ تا ۴٠‌ میلیون تومانی قیمت کارخانه و بازار

خودرو با قیمت کارخانه، تنها به دست تعداد محدودی از مشتریان می‌رسد و چه کسی است که نداند بیشتر خودروهای ثبت نامی به دست دلالان می‌افتد. قیمت خودروها در بازار آزاد با نرخ کارخانه شکاف قابل توجهی پیدا کرده، به گونه‌ای که فاصله قیمت کارخانه‌ ای خودروهای داخلی با بازار آزاد بین ۵ تا بیشتر از ۴٠‌ میلیون تومان نوسان دارد. البته خودروهایی مثل انواع پراید، تیبا و پژو در بازار آزاد با نرخ کارخانه ای بین یک تا ۵‌ میلیون تومان اختلاف قیمت دارند و اختلاف، بیشتر مربوط به خودروهای دارای بازه قیمتی بالاتر است.
از نیمه دوم‌ سال گذشته، قیمت خودرو پیوسته در حال افزایش است. در این میان، خودروسازان، نوسان قیمت دلار را بهانه کرده و می‌گویند که هزینه‌هایشان به‌ویژه در بخش تأمین قطعات، افزایش چشمگیر داشته است و آن ها درخواست افزایش قیمت تا ١٩,۵‌درصد را به شورای رقابت داده‌اند. تولیدکنندگان خودروهای خارجی هم که افزایش قیمت را به‌طور مداوم تجربه می‌کنند، ادعا دارند که ارز ۴۲۰۰ تومانی به دستشان نرسیده و به همین دلیل با در نظر گرفتن نرخ آزاد ارز، خودروهای خود را به فروش می‌گذارند.

در بازار آزاد نیز شاهد افزایش بسیار شدید قیمت هستیم. خودروسازهای وطنی از این فرصت استفاده می‌کنند تا به بهانه افزایش قیمت قطعات خودرو، قیمت محصولات خودشان را چند‌ میلیون تومان گران کنند. به نظر می‌رسد گرانی خودرو‌های وارداتی، مونتاژی و تولید داخلی به امری عادی تبدیل شده و دیگر نمی‌توان جلوی رشد کاذب و مداوم قیمت خودرو را گرفت.

بیشتر بخوانید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

  • چرااختلاف قیمت ۵ تا۴۰ میلیون اشتباه نمیکنید هایما اس ۵ ایران خودرو مگر درکارخانه چقدراست که دربازار آزاد به بالای ۱۵۰ میلیون بفروش میرسد چرا ایران خودرو رابحال خودرها کرده اند که به تمام نمایندگیهایش بخشنامه کرده خرید برای نمایندگی ها آزاد است واکثرنمایندگیها پرشده ازانواع درشکه های ایران خودرو وبه اسم کارتکس وتحویل فوری وباقیمتهای تا۷۰ درصد گرانترازکارخانه به ملت میفروشند وملتی که اگربتواند ثبت نام کند حداقل درآبان سال ۹۸ میگویند تحویل میدهیم مگر چقدرسودمشارکت میدهند چراملت نتوانسته اند ثبت نام کنند وچرا زود سهمیه پرمیشود ازطرفی مگر وزارت صنعت نگفته بود خودرو سازان باید یکماهه تحویل دهند چرا شورای رقابت ووزارت صنعت جلوی این سوء استفاده ها رانمیگیرند ملت تاکی باید ازدست این خودروسازان دولتی زجربکشند جلوی واردات راآزاد کنند این بساط جمع خواهد شد چینی ها راهم بدعادت کرده اند هرروز قیمت جدید میدهند

  • ممنون از مطالب خوبتون من و دوستام هر روز مطالبتونو پیگیری و دنبال میکنیم

    • باعث افتخار ماست. امیدواریم با کمک شما بهتر باشیم